Bebeğin kafasının arkasında şişlik

Bebeklerin kafası neden şişer?

Bebeğin kafasının sert vajinal kanal içinden geçerken maruz kaldığı basınç nedeniyle oluşur, yüzeyde saçlı deride küçük kırmızı kanama odakları da olabilir. Cilt altında sıvı ve/veya kan birikmesine bağlıdır. Kafa kemiklerinin eklem yerlerini (sütür) geçerek geniş bir alana yayılabilir.

Kaput Suksadenum ne demek?

Kaput suksadenum: En sık başın parietal ve oksipital bölümünde görülen yaygın yumuşak doku şişliğidir. Hemoraji ve ödem derinin altındadır. Bu nedenle şişlik sütür hattını geçer.

Kafasini vuran bebege ne yapilir?

İlk olarak bebeğinizi sessiz bir ortama alın. Havlu ile sarılmış buz torbasını kafasındaki moraran bölgeye uygulayarak şişmesini engelleyebilirsiniz. Ebeveynlerin bu tip kaza sonrası bebeklerini mutlaka gözlem altına alması gerekir.

Sefal hematom tehlikeli mi?

Yeni doğan sefalo hematomlar her zaman tehlikeli olmasa da, ele alınmazlar ve tedavi edilmezlerse zararlı olabilecek diğer komplikasyonlara yol açabilirler. Anemi, kırmızı kan hücrelerinin eksikliğinin neden olduğu bir durumdur. Yeni doğan sefalohematom kan birikmesine neden olduğu için kan kaybından anemi oluşabilir.

Kafa çarpma sonrası şişlik nasıl geçer?

Bebeklerde düşme ya da çarpma sonucu oluşan şişlikler ve çürükler nasıl tedavi edilir ? Hasar gören bölgeye hemen havluyla sarılmış buz uygulayın. Buz bu bölgedeki kan akışını sınırlandıracaktır. Hasar gören bölgeye yatıştırıcı ve onarıcı bir kremle nazikçe masaj yapın.

Kafada çıkan şişlik neden olur?

Lipomalar, saç derisinde, başta en sık karşılaşılan kist türüdür ve kafada şişliklere neden olurlar. Lipoma yağ hücrelerinden oluşan tümörlerdir. Lipomaların sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte genetik olduğu düşünülmektedir. Lipoma belirtileri şunlardır: Lipoma başta yumuşak ve yağ dolu şişliklere neden olur.

Fontaneller ne demek?

Bıngıldak, fontanel denen alanlar olup bebeklerde bulunur. Kafatasının büyüyeceği alanlardır. Bıngıldak bir kemik yapı değildir, kıkırdaktır. Yaş ilerledikçe kafatasındaki kıkırdak alanlar (süturlar ve fontaneller) kemikleşerek kapanır, bu arada kafatasının büyümesini sağlamış olurlar.