Gazi üniversitesi yatay geçiş şartları

Öğrencinin kurumlararası yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için yatay geçiş başvurusu yapacağı yarıyıla kadar müfredatındaki tüm dersleri almış ve başarıyla tamamlamış olması gerekir. Öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için Akademik Genel Not Ortalamasının (AGNO)en az 3,25/4,00 olması gerekir.

Yatay geçiş yapmak için not ortalaması kaç olmalı?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Agno ile yatay geçiş nasıl olur?

Öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için Akademik Genel Not Ortalamasının (AGNO)en az 3,25/4,00 olması gerekir. … İkinci öğretim programlarından normal öğretim programlarına yapılacak başvurularda, öğrencinin öğrenim gördüğü program ve sınıfta ilk 'luk dilimde olduğunu gösteren belgeye sahip olması gerekir.

3 sınıfta yatay geçiş olur mu?

4 yıllık eğitim veren lisans bölümünde yalnızca 2. ve 3.sınıfta geçiş yapabilirsiniz. Eğitim yılı 2 yarıyıldan ve toplamda 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Eğer 4 yıllık eğitim veren lisans bölümünde okuyorsanız yalnızca 3, 4, 5 ve 6.yarıyıllarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.

Ek Madde 1 yatay geçiş sonuçları ne zaman açıklanacak?

Başvuru sonuçları ve kesin kayıt için gerekli belgeler 26 Ağustos 2021 tarihinde https://www.sis.itu.edu.tr/ web adresinde ilan edilecektir. 31 Ağustos-1 Eylül 2021 tarihlerinde kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemi yapılacaktır.

Başarıya dayalı yatay geçiş nedir?

Başarıya Dayalı yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için öğrencinin kayıtlı bulunduğu diploma programında, tamamlamış olduğu dönemlere ait tüm dersleri almış ve başarmış olması zorunludur. 1 yıl hazırlık ve kayıt donduran öğrenciler yatay geçiş başvurusu yapabilir.

2021 de yatay geçiş olacak mı?

Yatay geçişler her sınıfa yapılabilecek Küresel Salgın dolayısıyla ve 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz dönemi ile sınırlı olmak üzere öğrenciler, birinci sınıf ve son sınıf da dâhil bütün sınıflara yatay geçiş başvurusu yapılabilecektir.

Yatay geçiş ne zaman ve nasıl yapılır?

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.