Gögüs cerrahi hangi hastalıklara bakıyor

Göğüs cerrahisi, göğüs boşluğunda yerleşen kalp ve ana damarlar hariç diğer organ ve bölgelere (göğüs duvarı, kaburgalar, akciğerler, akciğer zarları, mediyasten, diyafragma, yemek borusu) ait hastalıkların travmaları ve cerrahi tedavileri ile ilgilenen tıbbi bilim dalıdır.

Göğüs cerrahisi hastalıkları Nelerdir?

Göğüs Cerrahisi Hangi Hastalıklara Bakar?

  • Akciğer kanserleri.
  • Göğüs duvarı kanserleri.
  • Trekea tümörleri.
  • Akciğerin su toplaması
  • Akciğer zarı iltihapları
  • Akciğer delinmesi.
  • Mediasten tümörleri.
  • Yemek borusu hastalıkları

Göğüs cerahi hangi hastaliga bakar?

Göğüs cerrahisi, göğüs boşluğunda bulunan kalp ve ana damarlar haricinde göğüs duvarı, kaburgalar, akciğerler, akciğer zarları, mediyasten, diyafragma, yemek borusu gibi hastalıkların travmaları ve cerrahi tedavileri ile ilgilenen tıbbi bilim dalıdır.

Meme Cerrahisi Bölümü neye bakar?

Göğüs kafesinin doğumsal deformiteleri, edinsel tümörleri, ana hava yollarının özellikle darlık ve tümörleri, akciğerin doğumsal ve edinsel cerrahi hastalıkları, yemek borusunun ve diafragmanın cerrahi hastalıkları göğüs cerrahisinin ilgi alanındadır.

Genel Cerrahi memeye bakar mı?

Tiroid bezi yani Guatr, meme, ince bağırsak, mide, yemek borusu, kalın bağırsak, fıtık, anüs, safra kesesi, karaciğer, rektum, safra yolları, laparoskopik ve endoskopik cerrahi işlemlerinin hepsi Genel Cerrahi sahasına girmektedir.

Meme ve Endokrin cerrahisi neye bakar?

Endokrin cerrahisi, vücuttaki salgı bezlerinden gelişen hastalıkların tedavisi için yapılan cerrahi işlemleri içerir. Genel cerrahi alanındaki endokrin cerrahisi tanımı tiroid, paratiroid, adrenal yani böbreküstü bezler ve pankreastaki salgısal hücrelerden gelişen hastalıklara yönelik cerrahileri kapsar.

Genel cerrahi ne kadar maaş alır?

Genel Cerrah: Kıdeme göre maaşları 12.000- 20.000 TL arasında değişmektedir.

Genel cerrahi Uzmanı hangi ameliyatları yapar?

Ameliyat türleri çoğunlukla organ veya bağlı bulunduğu sistemin adı ile anılmaktadır. Guatr (tiroid bezi), meme, yemek borusu (özofagus), mide, ince barsak, kalın barsak, rektum, anüs, fıtıklar, karaciğer, safra kesesi, safra yolları, endoskopik ve laparoskopik cerrahi girişimleri Genel Cerrahi alanına girmektedir.