Ikametgah taşıma için gerekli belgeler

Nüfus müdürlüğüne gitmeden adres değişikliği yapılabilir mi?

İkametgah değişikliği için nüfus müdürlüğüne gitmeden önce randevu alınması da gerekmektedir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de ikametgah değişikliği yapmak mümkündür. … Mobil imza kullanılarak e-devlet üzerinden kolay bir şekilde ikametgah değişikliği talebinde bulunulabilir.

Adres değişikliği nasıl yapılır Nüfus Müdürlüğü?

E-devlet sistemi kullanılarak, adres değişikliği yapmak mümkündür. Kişilerin e-devlet şifresiyle sisteme giriş yapması gerekir. Eğer e-devlet şifresi bulunmuyorsa, PTT merkezlerinden e-devlet şifresi temin etmelidir. E-devlet haricinde Nüfus Müdürlüğü'ne gidilerek, adres değişiklikleri yapılabilir.

E devletten ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

EDEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin. eDevlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin.

Yeni taşınılan eve ikametgah nasıl alınır?

Nüfus Müdürlükleri'ne yapılan başvuruda beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmiyor. Fakat yeni taşındığınız konutta eski oturan kişinin ikametgahı gözüküyorsa, müdürlüğe kimliğinizin yanı sıra kira kontratı ve bir fatura ile birlikte başvuru yapmanız yeterli olacak.

Kaç gün sonra adres değişikliği yapılır?

İşte detaylar. Türkiye'nin neresine taşınma yaşanırsa yaşansın mutlaka yasal olarak ikametgah değişikliği bildirilmelidir. Bu bildirim süresi yaklaşık olarak 20 gün kadardır. Bu süre içerisinde bildirim işlemi yapılmazsa cezai işlem uygulanır.

Adres misafir gösterme nasıl yapılır?

İKİ ADIMDA ADRES BİLDİRİMİ Adrese kayıtlı olan vatandaşın "Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme" hizmeti üzerinden adres bildiriminde bulunacak kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası bilgilerini girerek e-imza, mobil imza ya da kısa mesaj doğrulamasıyla işlemi onaylaması gerekiyor.

Adres değişikliği yapmak için ne gerekli?

  • Taşındığınız yer daha önce sistemde kayıtlı değilse herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur.
  • Taşındığınız adres, daha önceden başka bir kişi tarafından beyan edilmiş ise yanınızda yeni adresinize ait doğalgaz, elektrik, su, telefon faturası ya da abonelik sözleşmesi getirmeniz gerekmektedir.