Rekabet etmeme sözleşmesi

Rekabet yasağı sözleşmesi; işçinin iş sözleşmesi sona erdikten sonra, belirli bir faaliyet alanında, belirli bir coğrafi bölgede, belirli bir zaman dilimi içerisinde, işverenle rekabet ilişkisi içerisine girmemeyi taahhüt ettiği sözleşmedir.Jun 15, 2020

Rekabet yasağı sözleşmesinin şartları nelerdir?

Geçerli bir Rekabet Yasağı'ndan söz edebilmek için şu şartların var olması gerekmektedir:

  • İŞÇİNİN FİİL EHLİYETİNE SAHİP OLMASI. …
  • REKABET YASAĞI KAYDININ YAZILI OLMASI. …
  • İŞVERENİN KORUNMAYA DEĞER MENFAATİNİN OLMASI. …
  • YER, ZAMAN VE KONU BAKIMINDAN SINIRLAMA.

Mar 27, 2020

Rekabet Yasağı sözleşmesi kaç yıl?

Rekabet Yasağının Sınırlandırılması ''Rekabet yasağı, işçinin ekonomik geleceğini hakkaniyete aykırı olarak tehlikeye düşürecek biçimde yer, zaman ve işlerin türü bakımından uygun olmayan sınırlamalar içeremez ve süresi, özel durum ve koşullar dışında iki yılı aşamaz.''

Rekabet etmeme borcu ne demek?

Rekabet Etmeme Sözleşmesinin Tanımı ve Kapsamı Rekabet etmeme borcu işçinin işverene karşı olan sadakat borcundan kaynaklanmaktadır. İş hukukundan kaynaklı rekabet etmeme borcundan söz edebilmemiz için orda da bir iş ilişkisinin varlığı aranır.

Rekabet yasağı ne zaman sona erer?

Rekabet Yasağının sona ermesi İş sözleşmesinin haklı bir sebep olmaksızın işveren tarafından veya işverene yüklenebilen bir neden ile çalışan tarafından feshedilmesiyle rekabet yasağı sona erecektir.

Rekabet yasağı sözleşme nedir?

Rekabet yasağı sözleşmesi; işçinin iş sözleşmesi sona erdikten sonra, belirli bir faaliyet alanında, belirli bir coğrafi bölgede, belirli bir zaman dilimi içerisinde, işverenle rekabet ilişkisi içerisine girmemeyi taahhüt ettiği sözleşmedir.

Rekabet yasağı sözleşmesinde işçinin işverene karşı yüklendiği edim ne tür bir edimdir?

İşçinin, iş sözleşmesi ile işverene karşı yüklendiği borçlardan biri de sadakat borcudur. … Fiil ehliyetine sahip olan bir işçinin, ekonomik geleceğini tehlikeye düşürme- mek şartı ile yazılı olarak yapılacak olan bir rekabet yasağı sözleşmesi ile işverenin ekonomik menfaatleri güvence altına alınmış olur.

Rekabet Yasağı sözleşmesi nasıl geçersiz olur?

İşçinin İşverene Yüklenebilen Nedenle İş Akdini Feshetmesi İş sözleşmesinin işverene yüklenebilen, süreli feshi makul gösteren nedenlerden biriyle işçi tarafından feshedilmesi durumunda da rekabet yasağı sözleşmesi sona erer.