Un helvası yapmanın püf noktaları

Oda sıcaklığında bir ısı, şerbet için yeterli olacaktır. Şerbeti sıcak olduğu takdirde un şerbeti çekmez ve beklediğiniz kıvamı alamazsınız. Şerbetini azar azar vermeye de özen gösterin. Şerbetini çekene kadar kısık ateşte ağır ağır karıştırmaya devam edin.Mar 21, 2019

Un helvası Topaklanmaması için ne yapmalı?

Birkaç kez elemeniz un topaklarını engellemenize yardımcı olacaktır. Hafif sıcak haldeki yağa unu azar azar ilave ederek, bir yandan da hızlı hızlı karıştırmaya başlayın. Unu eledikçe hızlı hızlı karıştırırsanız ununuz tereyağının içerisinde topak yapmadan nefis bir şekilde kavrulmaya başlayacaktır.

Un helvasının şerbeti sıcak mi dökülür soğuk mu?

Sıcak şerbet, sıcak kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş dökülür(bu arada kendinizi biraz geriye doğru çekerseniz üzerinize sıçramasını önlemiş olursunuz), bir taraftan da tahta bir kaşıkla karıştırılır.

Un helvası sütle mi suyla mi?

Lezzetli ve kolay bir tatlı olan un helvası isteğe bağlı olarak sütlü ya da sütsüz olarak yapılabiliyor.

Un helvası rengi nasıl olmalı?

Bunun için uygun bir tencereye şekeri ve suyu ya da sütü alıp, şekerler eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Diğer bir yandan yanmaz bir tavaya tereyağ ya da margarini alıp eritin. Eriyen yağa unu ilave edip, kenarlardan içe doğru kahverengi bir renk alıp, un iyice kavrulana kadar pişirin.

Un helvası kısık ateşte mi?

Tencerenin kapağını örtüp çok kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Helva şerbetini çektiğinde ateşten alın. … Helvaya şekil verirken içerisine dilerseniz ceviz koyun ve ılık olarak servis yapın. Üzerine toz tarçın serpmeyi unutmayın.

Yumuşak un helvası nasıl yapılır?

Tam Lezzetinde Yumuşak Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak serbeti ocağa alıp kaynatalım.
  2. 5 dk kaynaması yeterli olacaktır.
  3. Uygun bir tavanın içine yağları koyalım ve üstüne unu ilave edelim karıştırarak kavurmaya başlıyalım.
  4. Rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  5. Ve şerbetini döküp karıştıralım.

Aug 4, 2018

Un helvası şerbet ne zaman dökülür?

Un kokusu çıkıp, rengi açık kahverengi olana kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine yavaşça hazırlanan şerbet dökülür. (Şerbeti dökerken karıştırmayı sakın bırakmayın. ) Şerbeti çekip piştiğinde ocaktan alın ve kaşık yardımıyla şekil verin.