Yağ bezesi tedavisi

Yağ bezesi tedavisi, deri altında yerleşen yağ kitlesini cerrahi adımlar ile alma veya radyofrekans yöntemi ile biriken yağları yıkama yöntemleri ile gerçekleştirilebilen, yağ bezesi kitlesinin tekrar oluşumunun önüne geçilmesini sağlayan tıbbi bir müdahaledir.

Yağ bezesi nasıl yok edilir?

Yağ bezesi doğal tedavisi denildiğinde de, akla ilk olarak aloe vera jeli gelir. Bu jel yağ bezesinin bulunduğu bölgeye uygulandığında, yağ bezesinin küçülerek zamanla kaybolmasını sağlar. Aloe vera jelinin bu etkisinden yararlanabilmeniz için jeli düzenli olarak kullanmanız gerekir.

Yağ bezesi ilaçla tedavi edilir mi?

Herhangi bir ilaçla veya bitkisel ürünlerle tedavisi mümkün değildir. Hastanın lipom olan yeri steril olarak boyanarak örtülür. Sonra lokal anestezi yapılır.

Yağ bezesi iğne ile patlatılır mı?

Yağ bezesini yumuşatmadan patlatmaya çalışmayın. Bezeye iğne veya ucu sivri herhangi bir şey sokmayın, kesmeyin. Tüm bunların bezenin iltihaplanmasına ve derinin alt tabakalarına yayılmasına neden olabilir. Bezeyi sık sık anti bakteriyel sabunla veya anti bakteriyel özelliği bulunan ıslak mendillerle temizleyin.

Yağ bezesi için hangi doktora gitmeliyim?

Yağ bezesi bulunan kişilerin, hastanelerin dermatoloji (cildiye) ya da genel cerrahi bölümlerine gitmeleri gerekir. Yağ bezeleri genellikle herhangi bir sağlık sorunu teşkil etmez. Ancak bazı durumlarda kontrol amaçlı biyopsi yapılabilir. Bezeler, daha sonra bulunduğu bölgeden cerrahi operasyon ile çıkartılır.

Yağ bezesi evde nasıl patlatılır?

Hintyağını bir parça pamuğa 4-5 damla damlatıp bezenin üstüne yerleştirin. Bunu gün içinde 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz. Buhar, ısı ve nem yağ bezesinin yumuşamasına ve kaybolmasına yardımcı olur. Havluyu buharda ısıtarak bezenin üstüne kompres yapın.

Yag bezesi ne zaman tehlikeli?

YAĞ BEZESİ NE ZAMAN TEHLİKELİ? Lipomlar mikrop kaptığında problem yaratabilir. Özellikle renk değiştirme, kızarma, büyüme gibi durumlarda dikkatli olmak gerekir. Çok nadir de olsa selim lipomlar habis tümörlere dönüşebilir.

Yağ bezesi kanser riski taşır mı?

Yağ bezelerinin kansere dönüşme ihtimalinin oldukça düşük olduğu söylenebilir. Ancak, doku içinde ortaya çıkan ve derin bir yağ bezesi görünümünde olan "liposarkom" adı verilen bir kanser türünün varlığından söz etmek mümkündür.