Domates fidesi bakımı

Toprağı sürekli nemlendirin. Fidelerin çıktığını gözlemlediğinizde güneşli ortama saksınızı taşıyın. Hazır fide dikecekseniz koyu yapraklı, bol köklü, kalın ve kısa saplı olanları seçin. Domates bakımında su ve gübre miktarı, doğru zamanda ve periyodik şekilde uygulanması çok önemlidir.Jul 21, 2020

Domates fidesi kaç günde bir sulanır?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Domates fidesi diktikten sonra bakımı nasıl yapılır?

Domates ektikten sonra bakım nasıl yapılmaktadır? Derin sürümle hazır olan toprak, sonbaharda 3-4 ton/da ahır gübresi alır. İlkbaharda ise karık hazırlığından önce taban gübresi alır. Fosforlu gübrenin tamamı gider. Diğerlerin üçte biri taban gübresi olarak gider.

Domates Fidesine nasıl bakım yapılır?

Saksı içinde yer alan fideler belirli aralıklarda ve düzende sulanması gerekir. Bu süre zarfında alt tarafta kalanları kesip almak gerekir. Bu yapıldığı takdirde domates fidesi daha kolay ve daha rahat bir şekilde büyür. Bu işlemler toprağa ekildikten sonra da uygulanması gereken işlemler olarak bilinir.

Domates yetiştirirken nelere dikkat edilmeli?

Saksıda yetişen domatesleri güneş alan bir yere koyun. ayrıca her gün bir kez derinlemesine sulamayı da unutmayın. Toprağın verimli olması gerekir. Bu yüzden toprağına mutlaka organik gübre ekleyin. Organik gübre toprak verimini arttıracak fidelerin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Domates fidesi en geç ne zaman dikilir?

Nisan ve Mayıs aylarında toprak tavlı iken dikilmesi daha uygun olmaktadır. Yer çeşitlerinde bitki aralığı, 40-60 cm karık aralığı 120-160 cm arasında olması gerekmektedir. Sırık domates fidesi çeşitlerde ise sıra üzeri 30 veya 40cm yapılması gerekmektedir.

Yeni dikilen fide kaç günde sulanır?

Fideler tutana kadar bir iki kez sulama yapılır. Daha sonra ilk meyveler görülene kadar mümkünse sulama yapılmamalıdır. Eğer çok kurak giderse bu devrede de bir iki sulama yapılabilir. Normal sulamaya yörelerin iklim koşullarına göre değişik zamanlar da başlanır ve 7 ile 12 gün aralar ile sulamalar yapılır.

Domateste verimi artırmak için neler yapılmalıdır?

Domates verimini arttırmak için gübreleme yapmak gerekli olmaktadır. Bununla birlikte iklim, toprak isteği, sıcaklık, toprak hazırlığı, sulama, çapalama ve bakım işlemleri de verimi arttıran diğer yöntemler olmaktadır.