Şeker hastası olup doğum yapanlar

Şeker hastaları sağlıklı çocuk doğurabilir mi?

Her gebelikte olduğu gibi diyabetli gebelerde ilk tercih normal doğum olmalı, tıbbi mecburiyet bulunursa sezaryen yapılmalıdır. Şeker hastası olan bir kadının gebe kalmasında bir sakınca yoktur.

Gebelik şekeri ne zaman normale döner?

Çoğu zaman, bebeğin doğumuyla beraber gebelik şekeri geçer. Vücudunuzda gebelik şekerine sebep olan nedenler sadece hamileyken oluşur. Bebek doğduktan sonra, vücudunuz normale döner ve hastalık geçer.

Şeker Hamilelige engel mi?

Şeker Hastalığı, Gebeliğe Engel Değil.

Şeker hastalarının bebeği olur mu?

Her sağlıklı kadın gibi diyabetli kadınlarda rahatlıkla hamile kalabilir. Ancak anne olmak isteyen diyabetli kadınların, hamile kalmadan önce doktor kontrolünden geçmesi gerekir, kan şekeri iyi gittiğini bilmesi gerekir. Düzenli bir diyete ve gebelik için uygun bir ilaç tedavisine geçmesi gerekir.

Şeker hastaları nasıl hamile kalır?

Doç. Dr. Arda Lembet, diyabeti olan kadınların gebe kalmadan birkaç ay önce özel takip ve tedavi programına alınarak, gebeliği sırasında diyabet ortaya çıkan kadınların ise yine düzenli takibin yanı sıra kişiye diyet ve egzersiz uygulaması ile sağlıklı bir bebek dünyaya getirebileceğini bildirdi.

Gebelik şekeri olan erken doguma neden olur mu?

Bebeğin iri doğmasına neden olabilen gebelik şekeri kontrol altına alınmazsa, akciğerlerin gelişememesi; doğumsal bozukluklar, erken doğum hatta bebeğin kaybına bile neden olabilmektedir.

Gebelikte şeker takibi kaç olmalı?

Gebelik süresince kan şekeri takibi nasıl yapılmalıdır? İdeal açlık kan şekeri düzeyi 60-90mg/dl, tokluk kan şekeri düzeyi ise 120-130 mg/dl dir. Gebelik döneminde haftada en az 2 gün kahvaltıdan önce ve 2 saat sonra, öğle ve akşam yemeğinden önce ve gece 11.00'de olmak üzere günde 5 kez kan şekeri ölçümü yapılmalıdır.